TEKNOLOJİNİN YENİ ADRESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TEKNOLOJİNİN YENİ ADRESİ

Teknoloji Ve Webtasarım Yeni Adresi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Google Desktop 5.1.705.14375

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 105
Kayıt tarihi : 28/07/09

Google Desktop 5.1.705.14375 Empty
MesajKonu: Google Desktop 5.1.705.14375   Google Desktop 5.1.705.14375 Icon_minitimeC.tesi Ağus. 01, 2009 1:29 pm

Yeni! Geliştirilmiş Kenar Çubuğu ve Google Gadgets E-postalar, web geçmişi ve dosyalar için bilgisayarınızı hızlı bir şekilde arayın.
Masaüstünüzde herhangi bir yerde haberleri, resimleri ve daha pek çok öğeyi görüntüleyin
Masaüstünüzü ve Kenar Çubuğunu özelleştirmek için Google Gadgets’ı ekleyin
Geliştiriciler: Kendi gadget’larınızı oluşturun ve paylaşın


Yeni Özellikler
Geliştirilmiş Kenar Çubuğu

Masaüstünüzde her türden kişiselleştirilmiş bilgiye kolay ve hızlı erişim imkanı sağlayan dikey bir çubuk olan Kenar Çubuğunun görünümünü ve özelliklerini geliştirdik. Daha anlaşılır ve daha tümleşik olan bu Kenar Çubuğu, Google Gadgets’ı daha iyi düzenlemenize yardımcı olur. Daha kolay görüntüleme için bu gadget’ları sürükleyip masaüstünüzde herhangi bir yere bırakın veya ilgilenebileceğiniz en yeni gadget’ları bulmak için gadget ekleme arayüzünü kullanın.
Google Gadgets

Bilgisayarınızın masaüstünde bir saatiniz olsun ister misiniz? Peki ya bir takvim, WiFi göstergesi, TV ya da hayal edebileceğiniz herhangi bir şey?

Google Gadgets ile tanışın. Bu etkileşimli mini uygulamalar oyunlardan arama araçlarına ve ortam yürütücülerine kadar hemen her şey olabilir ve bunlar hemen her şekle girebilir, her şekilde boyutlandırılabilir. En son hava tahminlerini göstermesi için bir hava durumu küresi kullanın. Elimizde birçok hazır gadgets bulunmaktadır ve bunları hemen masaüstünüze ekleyebilirsiniz. Zaten bunları oluşturmak öyle kolaydır ki, büyük olasılıkla siz de kendi aygıtlarınızı nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Bilgilerinizi bilgisayar çökmelerine karşı korumak ve Google Hesabınıza Google Desktop ile giriş yaparak bu bilgilere başka bilgisayarlardan erişmek için gadget içeriğinizi ve ayarlarınızı çevrimiçinde kaydedebilirsiniz. Örneğin, Yapılacaklar listesini, artık hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarınızda senkronize edebilirsiniz.
Diğer Yeni Özellikler

Geliştirilmiş endeksleme Artık, Google Desktop, siz dosyalarınızı taşırken endeksinizi daha çabuk ve daha doğru olarak güncelliyor. Ayrıca, görev çubuğundaki Google Desktop simgesini tıklayarak ve “Yeniden Endeksle”yi seçerek, bilgisayarınızı kendiniz yeniden endeksleyebilirsiniz.

Web klipleri gadget’ınıza kolayca içerik ekleyin Bu geliştirilmiş gadget, artık web kliplerini kolayca arayıp ekleyerek ilgilendiğiniz konularda günceli yakalamanızı sağlıyor.

Silinmiş dosyaları arama sonuçlarından kaldırma - Bazı kullanıcılar, silinmiş dosyaların geri alınması gerekebileceği için, Google Desktop’ın silinmiş dosyaların önbelleğe alınmış sürümlerini kaydetme özelliğini kullanmayı sever. Ancak, biz bunun herkese göre olmadığını biliyoruz. Silinmiş dosyaları arama sonuçlarınızda görmek istemiyor musunuz? Bunun için, Desktop tercihlerinizde “silinmiş öğeleri kaldır” seçeneğini etkinleştirmeniz yeterlidir.
Google Gadgets

Google Gadgets’ı Kenar çubuğundan sürükleyerek çıkarabilir ve masaüstünüzde dilediğiniz bir yere bırakabilirsiniz. Görev çubuğundaki Google Gadgets düğmesini tüm Google Gadgets’ınızı hızla göstermek ya da gizlemek için kullanın. Ayrıca tüm çıkartılmış Gadgets’ı “Shift” tuşuna iki kez basarak öne alabilirsiniz.

Google Desktop aşağıdaki Google Gadgets’ı içermektedir: E-posta: Gmail dahil olmak üzere yeni e-postalarınızı aldığınız anda okuyabilirsiniz. Bir e-postanın konusuna tıklayarak, ayrıntılar ekranında e-postanın tamamını okuyabilirsiniz. Bu ekranın Seçenekler sekmesi yoluyla süzgeç ekleyerek, belirli e-postaların Kenar çubuğunda gösterilmesini önleyebilirsiniz. İletilere, "kimden:", "kime:", "konu:" alanlarına ve e-postaların içerisinde bulunan veya bulunmayan kelimelere göre süzgeç uygulayabilirsiniz.
Haberler: Kenar Çubuğu'nda ve tarayıcınızda okuduğunuz makaleler temelinde kişiselleştirilmiş en son haber başlıklarını görün. Ayrıntılar panelinde makalenin başlangıcını okumak için haber başlığına tıklayın. Ayrıntılar panelindeki “Bu gibi öğeleri gösterme” düğmesini tıklayarak, Desktop’a verili bir makaleye ilgi duymadığınızı belirtirseniz; Haberler gadget’ı da size bu konuyla ilgili daha az makale gösterir.
Hava Durumu: Çeşitli yerler için hava durumu tahminlerini takip edebilirsiniz. Geçerli hava durumu hakkında ayrıntılı bilgilerin yanı sıra, 4 günlük hava tahminini görmek için bir yere tıklayın. Seçenekler sekmesinde yeni yerler ekleyebilir, varolanları silebilir, sıcaklıkları Fahrenhayt ve Santigrat olarak görüntüleyebilir ve yerlerin gösterildiği sırayı değiştirebilirsiniz. Bu gadget küçültüldüğünde, seçilen tüm yerlerinizi tek bir satırda, sırayla ve birer birer göreceksiniz.
Resimler: Bu gadget web’deki ve bilgisayarınızdaki resimlerden oluşan bir slayt gösterisi gösterecektir. Daha büyük olarak görüntülemek için herhangi bir resmi tıklayın. Seçenekler sekmesinde, bilgisayarınızdan ve web’deki RSS/Atom beslemelerinden klasör seçerek slayt gösterisine resim ekleyebilirsiniz. Sık ziyaret ettiğiniz web sayfalarındaki RSS/Atom beslemelerinden gelen resimler, varsayılan olarak Resimler gadget’ına otomatik olarak eklenir. Bu özelliği devre dışı bırakmak için, "Çevrimiçi Resimler" sekmesindeki "Web'den Otomatik olarak Resim Ekle" seçeneğinin seçimini kaldırmanız yeterlidir. Ayrıca, ziyaret ettiğiniz sitelerdeki en son RSS/Atom beslemelerini elle ekleyebilirsiniz. Son olarak, “Slayt Gösterisi Hızı” sekmesinin altında her bir resmin ne kadar süre gösterileceğini belirleyebilirsiniz.
Hisse Senetleri: En çok tercih ettiğiniz hisse senedi fiyatlarını dakikası dakikasına takip edin. Mümkün olduğu hallerde gerçek zamanlı fiyatlar gösteriyoruz (20 dakika gecikmeli değil). Hisse senedi cihazı sembolünü tıklayarak, ayrıntılar ekranında geçerli fiyatlar, nokta değişimi, yüzde değişimi, günlük grafik, en son haberler ve diğer bilgileri görebilirsiniz. Seçenekler sekmesinde tek tek hisse senetlerini ve endeksleri ekleyebilir, çıkartabilir ve bunların gösterildiği sırayı değiştirebilirsiniz. “Hisse senetlerini otomatik olarak ekle” onay kutusunun seçimini kaldırmadığınız sürece en sık aradığınız hisse senedi fiyatları otomatik olarak eklenir. Bu panel küçültüldüğünde tüm hisse senedi fiyatlarınızı tek bir satırda birer birer görürsünüz.
Web Klipleri: RSS ve Atom beslemelerine abone olunması en çok ilgilendiğiniz makaleleri ve diğer web öğelerini otomatik olarak masaüstünüze yerleştirilmesini sağlar. Ayrıntılar ekranında tam klip içeriğini okumak için bir öğenin üzerine tıklayın. Beslemeler genellikle her 30 dakikada bir güncellenir. Seçenekler sekmesinde, bir beslemeyi, URL’sini girerek kendiniz ekleyebilir veya "Son Klipleri Ekle" düğmesini tıklayarak son gelen beslemeleri seçebilirsiniz. Beslemeler, “Yaygın olarak görüntülenen klipleri otomatik olarak ekle” onay kutusunun seçimini kaldırmadığınız sürece, ziyaret ettiğiniz web sayfaları temelinde otomatik olarak eklenir.
Not Defteri: Kendiniz için notlar yazıp kaydedin. Not Defteri, her bir karakter girişinizi otomatik olarak kaydeder, böylece kaydetme tuşuna basmayı hatırlamak zorunda kalmazsınız. Seçenekler sekmesinde, notlarınızı bir dosyaya kaydedebilir veya Not Defterini silebilirsiniz.
Sık Görüntülenenler: Sık eriştiğiniz web sayfaları ile dosyaların listesini Kenar çubuğunuzda bulundurun. Bir öğeyi açmak için çift tıklayabilir, öğeleri listeden kaybolmalarını da önleyecek şekilde listenin başına taşımak için yıldız ekleyebilir ve Seçenekler sekmesinde en sık kullanılan öğeler ile en son öğeler arasında tercih yapabilirsiniz.
Haritalar: Dünyadaki herhangi bir yerin harita ve uydu görüntülerini bulabilirsiniz. Daha büyük bir görünüm elde etmek, yakınlaştırmak ve haritada dolaşmak için haritanın üzerine tıklayın. Haritanın altındaki giriş kutusuna doğrudan yeni adresler girerek harita ekleyebilirsiniz. Kullanıcıların Google Maps’te aradıklarını temel alarak yeni yerleri de otomatik olarak ekliyoruz.
Yapılacaklar Listesi: Yapılacaklar listesi artık Kenar çubuğunuzda yer almaktadır. Kolayca yeni görevler ekleyebilir, tamamlanmış olanları işaretleyebilir ve öğeleri sürükleyerek bırakabilirsiniz.
Sistem Monitörü: CPU, hafıza, disk ve ağ kullanımını gösteren Sistem Monitörü’nde bilgisayarınızın performansını takip edin.
Analog Saat Masaüstünüzde gerçek bir saat bulundurabiliyorken, neden saate bakmak için gözlerinizi kısasınız? Analog Saat otomatik olarak sistem saatinize göre ayarlanır ve saat kadranının rengi olarak 8 güzel tondan birini seçebilirsiniz.
Dijital Saat Dijitale geçin. Analog saatle aynıdır. Yalnızca, şık görünüşlü eski saat göstergeleri yerine dijital rakamlar vardır.
Masaüstü Takvimi: Bir bakışta hem geçerli tarihi hem de bütün ayı görüntüleyin. Tarih otomatik olarak sistem takviminize göre ayarlanır. Takvimi açıp kapatmak için Büyütme düğmesini tılayabilir, ok tuşlarını ileri ya da geri gitmek için kullanarak gösterilen ayı değiştirebilir ve takviminizin rengini renk düğmesiyle değiştirebilirsiniz.
Pil Ölçer: Bilgisayarınızın pil güç düzeyini bir bakışta kontrol ederek beklenmedik bir anda şarjınızın bitmesini önleyin. Yeşil, şarj düzeyinin % 65’nin üstünde olduğunu gösterir. Sarı, şarj düzeyinin % 30-% 65 olduğu anl***** gelir. Kırmızı ise şarj düzeyinin % 30’un altına düştüğü anl***** gelir. Bir simge elektrik kablonuzun takılı olup olmadığını gösterir.
Kablosuz Ağ Sinyali Ölçer: Sinyalin durumunu öğrenin. Bu gadget bulunduğunuz yerdeki kablosuz ağın sinyal gücünü ölçer.
Media Player Remote: Masaüstünüzde istediğiniz zaman müzik çalabilir ve video oynatabilirsiniz. Şarkıları ya da video dosyalarını bu gadget’ın içine sürükleyip bıraktığınızda ekranda sanatçı ve parçanın adını görürsünüz. Parçayı değiştirebilir ve ses düzeyini ayarlayabilirsiniz.



Ayrıca, ilave Google Gadgets indirebilirsiniz ve geliştiriciler de Kenar çubuğu API’lerinin nasıl kullanıldığını öğrenerek kendi Google Gadget’larını yazabilirler.
Kenar çubuğu

Google Desktop, masaüstünüzde, her türden kişiselleştirilmiş bilgiye kolay ve hızlı erişim imkanı sağlayan dikey bir çubuk olan Kenar Çubuğu'nu içermektedir. Google Gadgets’ı Kenar çubuğuna yerleştirebilir ve masaüstünüzde herhangi bir yere sürükleyip bırakabilir ya da tüm gadgets’ı gizlemek için Kenar çubuğunu küçültebilirsiniz.

Kenar Çubuğu, standart Google Desktop menüsündeki öğelere ek olarak, Seçenekler menüsünde aşağıdaki genel özellikleri de sunmaktadır (Seçenekler düğmesinin sağ üst köşesini tıklayarak menüyü aşağı doğru açabilirsiniz).gadgets’ı Ekle/Kaldır Yeni gadgets eklemek ve varolanları kaldırmak için bu öğeyi seçin. Ayrıca, bilgisayarınızda bulunan herhangi bir ActiveX denetimini Kenar çubuğuna ekleyebilirsiniz. Gadgets’ı yapılandır: gadgets’ı yapılandırmak ya da teker teker kaldırmak için bu öğeyi seçin. Yeni bir web klibi, haber ve e-posta aldığınızda yana doğru kayarak açılan uyarıları etkinleştirebilirsiniz. Otomatik gizle: Bu özelliği etkinleştirirseniz, fareniz ekranın kenarındayken, Kenar Çubuğu ekranınızın üzerine kayar ve fareniz üzerinde değilken tekrar kaybolur. Kenar Çubuğu'nu yasla: Kenar çubuğunu ekranınızın sol ya da sağ tarafına yaslayabilir ve “Google” kelimesi bulunan çubuğu ekranınızın soluna veya sağına sürükleyerek durduğu tarafı değiştirebilirsiniz.

Kenar Çubuğu'nu kenarından (ekranınızın sağına yaslanmışsa sol kenarından, soluna yaslanmışsa sağ kenarından) çekip sürükleyerek daha geniş veya daha dar hale getirebilirsiniz. Maksimum genişliği ekranınızın yarısı kadardır. Ayrıca, Kenar çubuğunu, Masaüstü çubuğu veya Hareketli Masaüstü çubuğu halinde küçültmek için, sağ üst köşesindeki küçültme simgesini tıklayabilirsiniz.

Google Gadgets masaüstünüzde herhangi bir yere yerleştirebilir. Görev çubuğundaki gadgets düğmesini diğer pencerelerin arkasında gizlenen gadgets'ı hızla göstermek için kullanın. Bu düğmeyi, görünen tüm gadgets’ı gizleyerek ekranınızı temizlemek amacıyla da kullanabilirsiniz.

Ayrıca, tüm çıkartılmış gadgets’ı "Shift" tuşuna iki kez basarak öne alabilirsiniz.

İçeriği Paylaşma

Bazı gadget’lar arkadaşa gönderme özelliğini de desteklemektedir:
Google gadget Adı (örneğin, Haberler gadget): gadget öğesini, “Gönderen (adınız)” iletisi ile birlikte arkadaşınızın Kenar Çubuğu'ndaki aynı gadget’a gönderir.
Sohbet: gadget öğesini, arkadaşınızın Google Talk sohbet penceresine gönderir.
E-posta: gadget öğesini, varsayılan posta istemcinizi kullanarak arkadaşınızın e-posta gelen kutusuna gönderir.


Masaüstü çubukları

Kenar çubuğuna ek olarak, Google Desktop, masaüstü veya web aramasını web sayfasına gitmeye gerek duymadan hızlı bir şekilde yapmanın diğer yollarını da sunar.

Masaüstü çubuğu

Masaüstü çubuğu, Windows görev çubuğunuzun üzerinde küçük bir arama kutusudur. Sorgunuzu girdiğinizde sonuçlar Çabuk Bul’da görünür. Arama kutusunun sağındaki düğme yardımıyla Desktop menüsüne erişebilir veya Kenar çubuğunu büyültebilirsiniz.


Hareketli Masaüstü Çubuğu

Hareketli Masaüstü çubuğu, sürüklenebilir bir Masaüstü çubuğudur. Tıpkı Masaüstü çubuğu gibidir, ancak onu masaüstünüzde istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz. Her zaman tüm diğer pencerelerin üzerinde hareket eder, bu nedenle her zaman görünür ve kolayca erişilebilirdir. İlk olarak ekranınızın sağ üst köşesinde görünür.

Masaüstü Çubuğu Menüsü

Masaüstü çubuğunun veya Hareketli Masaüstü çubuğunun yanındaki üçgeni tıklayarak menüsünü açabilirsiniz. Endekslemeyi Duraklatma seçeneklerini göreceksiniz; endeksleme durumunu gözden geçirin, Masaüstü Tercihleri sayfasına gidin, Desktop aramasını engelleyin, Kenar Çubuğu, Masaüstü çubuğu veya Hareketli Masaüstü çubuğundan birini seçin, Desktop Hakkında sayfasına gidin ve Masaüstü çubuğunu kapatın.


http://desktop.google.com/tr/GoogleDesktopSetup.exe
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kasirga.hareketforum.org
 
Google Desktop 5.1.705.14375
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Google'dan yeni arama motoru

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TEKNOLOJİNİN YENİ ADRESİ :: Program Download-
Buraya geçin: